Klik voor het menu+

Muziek in duurzaamheid

Posted in Nieuws, Workshops en presentaties

Vrijdag 13 september werd in de Verbeelding de aftrap gegeven voor het kunstproject ‘Er zit muziek in duurzaamheid’ waaraan door acht basisscholen in Zeewolde wordt meegewerkt. Rob van den Broek verzorgde de presentatie, waarna docenten en kunstenaars een eerste opzet maakten. Van Afval naar Kunst.

Op grote panelen wordt een kleurrijke collage gemaakt van allerhande restmaterialen. Zo heeft Morssinkhof Plastics een BigBag vol met plastic materiaal geleverd. Bekers, bordjes, slangetjes, te veel om op te noemen, maar kleurrijk was het in ieder geval wel!

Op de deelnemende scholen wordt de komende weken verder gewerkt aan de fleurige panelen, waaraan leerlingen vervolgens restmaterialen, die geluid maken, hangen, lijmen en nieten. Denk maar aan oude pannen, blikken, bloempotten, fietsbellen enzovoort.

P1050484Tijdens het Duurzaamheidsevent op donderdag 10 oktober was al deze duurzame kunst te bewonderen in de Open Haven en werd door Noortje Huiskens en Frederike de Winter muziek gemaakt op deze kunstwerken. Een prachtige happening georganiseerd door de Bedrijfskring Zeewolde en de gemeente Zeewolde.